Solhatt och huvudbeklädnad

Skapad den

En av dom viktigaste kroppsdelarna att skydda ute i solen är huvudet, just med tanke på att det oftast är den delen som exponeras mest! För mycket exponering av starkt solsken mot huvud och ansikte kan medföra att man drabbas av solsting, vilket kan få ganska allvarliga konsekvenser.

Viktigt att tänka på är då att välja en bra solhatt och huvudbeklädnad.

Man kan först försöka avgöra i vilken typ av verksamhet och aktivitet man behöver ha med solhatten, är det fart och vind inblandat så bör man ha en hakrem eller annan lösning som gör att hatten sitter ordentligt på. Likaså är det bra med breda kanter som går ut från huvudet gärna 360 grader runtom, för att slippa bränsskador på nacke och öron där man ofta har väldigt tunn och känslig hud. Vidare så kan man fråga sig hur viktigt mode är för dig?
 
Som vi alla vet så ligger tycke och smak i betraktarens ögon så tänk på att leta efter en hatt som passar just ditt behov och användningsområden snarare än att den ska vara moderiktig. Viktigt är dock att den har ett UV skydd på minst 50+.

Speciellt viktigt är det för barn med skydd för huvudet, med tanke på att dom tål värme och solens strålar sämre än oss vuxna. Vilket inte alltid är så lätt då mössor och hattar på barn gärna åker av, både frivilligt och ofrivilligt! Samt sitter en hatt inte på så gör den ingen skillnad! Ett tips kan vara att låta barnet vara med att välja solhatt, så är chanserna större att denne vill ha den på.

Det underlättar också om den är skön och lätt att ha på huvudet, för då glömmer barnet snart bort att den sitter där uppe! Varför dom nya solkepsarna har blivit omåttligt populära bland barnfamiljer. Men kom ihåg att inte bara gå på det som är snyggt utan se till att det står i kepsen UPF 50+, då vet man med säkerhet att 98% av solens strålning stoppas!


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar