UV-kläder – en väl värd investering

Skapad den

Allt eftersom världen blir varmare och solen blir mer närvarande under hela året, har risken med UV-strålar uppmärksammats mer och mer i media . Enligt Skin Cancer Foundation, kommer 95 % av strålningen som når jorden i form av UV-strålar. Konsekvenserna av UV-strålar är många, och de flesta är skadliga för din hälsa. UV-strålar orsakar inte bara att din hud åldras eller skadar dina ögon - de kan också orsaka melanom på huden. Enligt beräkningar sker 3,5 miljoner fall av denna typ av cancer varje år, av vilka de flesta är en följd av UV-strålning. Det är således tydligt att det är nödvändigt att skydda sig. Bortsett från solskydd, är UV-kläder en metod som ökat kraftigt i popularitet på senare år.

Vad är UV-kläder?

UV-kläder, också känt som ”Solskyddskläder”, är en uppfinning som härstammar från Australien. Kläderna utvecklades för att skydda bäraren från solens skadliga UV-strålar med hjälp av ett särskilt tyg som är tillverkat med en vävprocess som resulterar i att strålar avleds bättre än för något annat typ av material på markanden. Förutom att skydda huden genom att avleda skadliga UV-strålar, har klädtillverkare dessutom lagt till andra praktiska funktioner såsom ventilation, antibakteriella och fuktavledande egenskaper som ger svalkande fördelar. Med UV-kläder får du inte bara skydd mot strålar, utan kan även njuta av de många fördelar som kläderna för med sig.

Kostnad
En flaska solkräm kostar allt mellan 35,- och 300,-. Över tid kan bäst före datumet passera, produkten tar slut eller blir helt enkelt oanvändbar. UV-kläder däremot, fungerar så länge du äger dem och behöver bara köpas en enda gång. Att investera i UV-kläder är därmed en en engångskostnad, vilket innebär att du sparar pengar i långa loppet. Dessutom är det smart att investera i skyddande kläder istället för att riskera både din hälsa och dyra vårdkostnader.

Bättre skydd
UV-strålning finns i två formar, UVA- och UVB-strålar UVA-strålar orsakar rynkor och UVB får huden att rodna och bli solbränd. Båda typer av strålar är väldigt farliga för din hud, och att använda solskyddskräm ger oftast skydd mot antingen den ena eller den andra typen. Till skillnad från solkräm, skyddar UV-kläder mot båda formerna. Därför ger UV-kläder ett bättre skydd jämfört med solkräm och andra former av skydd.

Enhetligt skydd
När du applicerar solkräm är risken stor att den inte täcker hela kroppen, vilket gör dig sårbar för UV-strålning. Med UV-kläder, har du däremot ett enhetligt skydd. Eftersom UV-kläder dessutom är lätta, bekväma och kan andas, kommer din kropp inte kännas instängd på samma sätt som av en lång klänning eller ett par långa byxor. Du blir mindre sårbar och säkrare.

Elegant och attraktivt
Slutligen kan solkräm vara obekvämt och oattraktivt under sommarmånaderna. Med UV-kläder undviker du detta problem och förbättrar dessutom ditt utseende. UV-kläder finns i många olika moderiktiga stilar för både män och kvinnor. Du behöver alltså inte kompromissa och ta på dig kläder du inte gillar utseendet på. UV-kläder är verkligen precis så bra som de verkar. Alla ovan nämnda skäl visar på att det är en väl värd investering av flera viktiga skäl.

 

 


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar